Aktuella skrivelser till myndigheterna juli 2020

Byalaget har skrivit till kommunen och ansökt om en badbrygga för badplattan på norra hamnpiren. Idag finns två trappor, som vid höga vågor och lågt vattenstånd är svåra att klättra upp på, speciellt för lite äldre människor.
Kommunen har svarat att att de under semestertider inte kan svara på direkten, men har lovat att återkomma i höst.
Varjedags-badande har även diskuterat andra finansieringsmöjligheter, om kommunen mot all förmodan skulle avslå vår ansökan. 

Vi har även skrivit till Trafikverket om det olämpliga i att placera en stor bom i mitten av de anlagda broarna på den nya cykelbanan mellan Kivik och Ravlunda. Vi förstår anledningen till placeringen – för att förhindra fordonstrafik, men vill att man undersöker möjligheten till andra lösningar. Trafikverket har svarat att de ska försöka hitta andra hinder.

Den tredje kontakten har vi haft med Polisen angående de periodvisa höga hastigheterna på riksväg nio genom byn. Polisen meddelar att  den 15/7 stod ATK vagnen uppställd här. Medelhastigheten var 34.38 km. 16 överträdelser mellan 48,1 och 65,2. 679 fordon passerade under tiden 16.00 – 21.00.
”Problemet” med ATK-vagnen är att man kan minska hastigheten i god tid, om man är uppmärksam på upplysningsskyltarna, som finns i anslutning till vagnen.
Vi föreslog att man skulle ha icke förvarnad hastighetskontroll under kortare tider, utspridda under dygnets alla timmar.   

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.