Kivik lyser 2021

Vägar, strädden, hamnplan och husen på Kivik upplystes av hundratals marschaller under fredagen.

Många hade sökt sig till boulebanan, där SPF Seniorerna visade på det enklaste sättet att lägga sig närma lillen. 

En tipsrunda med lokala frågor lockade både gamla och unga att hitta de rätta svaren. Godis och reflexer till barnen och en bok av Ranelid till alla deltagande.   

Klockan 18.00 marscherade KAIFs ungdomar med sina facklor ut på båda pirarmarna och tände eldkasarna. Stämningsfullt och vackert!

På hamnplan stod en hopsnickrad scen, som väntade på årets invigningstalare Björn Ranelid, Björn gav sig ut på en verbal odyssé över Österlen och slutade som sig bör, med palindromet Kivik. Man kan inte missta sig på att han älskar sitt Österlen och speciellt Kivik!
Joakim och Wilhelm Sahlin stod och väntade på sin tur i kulisserna. De äntrade scenen och framförde en intressant musikalisk historia om en av Malmös stoltheter Karl P. Dahl. Gamla godingar från förra århundradet gjorde att publiken sjöng och nynnade med, nostalgi så det förslog! Efterlysning: Du som har en bild på Sahlins, skicka till jankivik@outlook.com!

De tvåhundra korvarna och soppan gick åt som smör i solen i den svala kvällen.

Återigen en lyckad upplysningstid på Kivik!

 

Foto: Lotta Cederfeldt, Jan C Nilsson, Pia Lundström

Ett stort tack till våra stolta sponsorer: Buhres på Kivik, Cake Cowboy, ICA Piraten, Kiviks Musteri och  Sparbanken Syd.

Ett tack även till våra lokala organisationer: Byalaget, Kiviks Allmänna IF (KAIF), Kiviks Museum, Kiviks Turism och SPF Seniorerna. 

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.