Första Byavandringen

Sommarens första byavandring går av stapel onsdagen den 3 juli kl. 18.30.

Se bifogad inbjudan!

Affisch Byavandring 2019

Publicerat i Okategoriserade | Lämna en kommentar

Kivik Swings 2019

Nu svänger det på Kivik igen! Välkomna till KIVIK SWINGS med Pipp´s Blue Six fredagen den 5 juli kl. 19 – 22 i Båtklubbens trädgård.

Se bifogad inbjudan.

KIVIK SWINGS 2019-06-04

Publicerat i Okategoriserade | Lämna en kommentar

Våren är firad!

Till tonerna av ”Kivikspolka” tågade Simrishamns Musikkår och fackelbärarna in på hamnplanen. Brasan tändes, vackra toner ur struparna på SPF Kivikskören steg mot skymningsskyn och ett vårtal om jordens bana kring solen som ger oss vår varje år fastän solen rusar fram i rymden hölls av Lisa Toft. Att vi människor inte bara går runt i cirklar utan även rör oss framåt och utvecklas stämmer bra överens med syftet med stipendiefonden Kiviks Scoutkårs Minne. 2019 år stipendium gick till orienterarna i Andrarums IF (16 800 kr), Kiviks AIF pojklag (25 000 kr) och Brösarps Scoutkår (55 000 kr). Stort grattis till alla stipendiaterna!

(Klicka på bilderna så blir de större.)

         

         

         

         

        

         

           

         

Publicerat i Okategoriserade | Lämna en kommentar

Vårbål och Stipendieutdelning

Välkomna till Vårbål och Stipendieutdelning onsdagen den 29 maj kl 19.30, samling på torget.

Affisch vårbål 2019

Publicerat i Okategoriserade | Lämna en kommentar

Sankt Olof Scoutkår

Sist men inte minst redovisar här Sankt Olof Scoutkår vad de har använt stipendiatpengarna  till från fonden Kivik Scoutkårs minne, 2018. Den 29 maj kommer 2019 års stipendium att delas ut vid Vårbålet.

” Vindskyddsbygget är igång. Som brukligt tar det lite längre tid än vi tänkt. Träden blev fällda under vårvintern i fjol och efter lite lagringstid har vuxna och barn hjälpts åt att barka 58 stockar. Nu håller dessa på att sammanfogas, vilket bara några få har kunskap till, så att vi i slutet av sommaren kan lägga tak. 

Scouterna ser mycket fram emot att få sova här. Vi ledare ser också fram emot att kunna hålla möten ute även vid lite sämre väder.”

   

 

Publicerat i Okategoriserade | Lämna en kommentar

Kiviks AIF F-14

Här kommer nu redovisning och hälsning från KAIF F-14  som också var en av stipendiaterna till Kiviks Scoutkårs minne, 2018.

” Vi har varit på Studio Danza i höstas och haft en halvdags dansträning med en riktig dansare.

Vi var hos Armand Krajnc på Ystad sportklubb i december på en halv dags boxningsträning.

Sist och absolut viktigast var när vi var på träningsläger på Lalandia fredag till söndag nu i april.
En fantastisk resa med fint väder, härlig träning och massor med skoj på Lalandias badland.
Vi spelade en träningsmatch mot ett danskt tjejlag där vi vann med 8-0.

 Tjejerna tackar och skickar er en stor kram”

  

  

Publicerat i Okategoriserade | Lämna en kommentar

Kiviks Simklubb

Här kommer en sammanfattning och hälsning från en av 2018 års stipendiaterna till Kiviks Scoutkårs minne, nämligen Kiviks Simklubb.

”Vi har använt pengarna till att utbilda nya funktionärer. Vi har i föreningen inte haft några utbildade funktionärer och vi har därför satsat på att utbilda så många som möjligt i föreningen.

Utöver detta har vi startat en ny egen tävling, i samarbete med Ystad SS och Österlensim, som går av stapeln i Tobisvik under sista helgen i maj i år. Österlen Swim Challange heter tävlingen som vi hoppas skall kunna ge oss ett bra överskott till vår verksamhet. Utan funktionärer hade detta inte varit möjligt.

Vi har även utbildat alla i föreningen, barn och vuxna, i Hjärt och Lung räddning i samarbete med SÖRF.

Vi har även genomfört två dagsträningsläger där vi hyrt simhallen i Burlöv. Simbassängen i Burlöv är en 50-meters bassäng och simmarna kommer i år att simma dels på Swim-Open i Stockholm och även Svenska Ungdoms Mästerskapen i Norrköping i 50-meters bassäng.”

   

Publicerat i Okategoriserade | Lämna en kommentar

Kommunens Havsplan

Havsplanen med tillhörande kustzonsanalys handlar om havets framtida utveckling och den framtidsvision kommunen har för sitt havsområde samt ger ett helhetsbegrepp kring den framtida förvaltningen.

Du som invånare eller näringsidkare ges möjlighet att delge dina synpunkter till kommunen senast 2019-06-14.
Adress
Samhällsbyggnads-förvaltningen/Plan- och exploateringsenheten
272 80 Simrishamn
Eller skickas via e-post till: kontakt@simrishamn.se

Mer information och hela Havsplanen går att läsa HÄR.

Publicerat i Okategoriserade | Lämna en kommentar

Unik filmvisning

Söndagen 26 maj visas den kritikerrosade autentiska dokumentärfilmen They shall not grow old på Kiviks bio. Stumma journalfilmer från Första världskriget har färglagts och fått röster från krigsveteraner. I samband med filmen släpper Kiviks Museum en samlingsvolym över sina uppmärksammade utställningar om Första världskriget till hundraårsminnespriset 100 kr. Boksläpp med mingel, cider och tilltugg från kl 17.30. Museets ordförande inleder filmvisningen med ett anförande kl. 18.45 och kl. 19.00 ”rullar” filmen igång.

Detta är ett samarrangemang mellan Kiviks Museum, Kiviks Bio och Byalaget och bokning av plats sker på Bions hemsida https://www.kiviksbio.se/evenemang/

Varmt Välkomna!

Publicerat i Okategoriserade | Lämna en kommentar

Byabladet 1, 2019

Byabladet 1, 2019 är nu publicerat och går att läsa här!

Publicerat i Okategoriserade | Lämna en kommentar