Svar Tipsrundan

Tipsrundan som tog deltagarna runt i Kivik är nu avslutad. Av det stora antalet inskickade svar var det många som hade alla rätt och via lottning är vinnarna av priserna utsedda. Vinnarna blir meddelande via mail och kan hämta sina priser hos ordförande i Byalaget på Kivik, Jan Nilsson på Kiviks stora väg 41.

På nyårsafton 2021 hoppas vi kunna återgå till en mer social tipsrunda med start vid bastun!

Varmt tack till alla som skänkt priserna, Cake Cowboy, Hans Ekström, ICA Piraten, Kiviks Café och Bageri, Pia Lundström och Stärkan Märkesoutlet!

Rätt svar hittar ni i länken Tipspromenad svar.

Publicerat i Okategoriserade | Kommentarer inaktiverade för Svar Tipsrundan

Nyårstipset!

Istället för den numera traditionsenliga grillningen med tipspromenad som Byalaget anordnar tillsammans med Kiviks Bastuförening så har vi i år en tipspromenad här på nätet. Tipspromenaden kan ni gå när ni vill från nu och fram till den 3 januari. Frågorna hittar ni i denna länk Tipspromenad (finns ej anslagna), svaren hittar ni på de angivna platserna. Ta alltså med er frågorna ut så att ni kan leta upp svaren.

Skriv svaren i ett mail till info@byalagetpakivik.se

senast kl 24.00 3/1 2021.

Därefter kommer vi att dra vinnare som får priser.

Vinnarna meddelas via mail och listas här på FB och hemsidan.

Lycka till och Gott Nytt År!

Publicerat i Okategoriserade | Kommentarer inaktiverade för Nyårstipset!

Glädjespridare

Byalaget har visat sin uppskattning till Hemtjänsten i Kivik och ICA Piraten för deras uppoffrande insatser under pandemin. ICA fick tårtor och Hemtjänsten frukt och godis.

Den aktiva Föräldraföreningen på Piratenskolan ska skaffa en ny namnskylt till skolan. Flera sponsorer i byn har bidragit, så även Byalaget med 2 000 kronor.

 
Frukt och godis till Hemtjänsten.
Foto: Jan Nilsson

Publicerat i Okategoriserade | Kommentarer inaktiverade för Glädjespridare

Uppställningsplats för husbilar

Kommunens planer på att anlägga en uppställningsplats för husbilar framför campingen är långt framskridna. Här finns länkarna till Kungörelse, planbeskrivning samt plankarta.

Publicerat i Okategoriserade | Kommentarer inaktiverade för Uppställningsplats för husbilar

Byabladet nr 4

Här kan du läsa årets sista Byabladet.

Publicerat i Okategoriserade | Kommentarer inaktiverade för Byabladet nr 4

Luciafirande inställd

lucia2020

Publicerat i Okategoriserade | Kommentarer inaktiverade för Luciafirande inställd

Kivik lyste

Sällan har så många fanfarer ljudit i höstmörkret över Kiviks torg. Vid fem tillfällen fick ”fanfören” stöta i sin trumpet. Vid första tillfället föll täckelsen från konsthantverkare Kjell Nilssons GLÄDJEBÄRAREN, en vacker kärleksbåt med två varelser som tillsammans färdas över havet.

Därefter var det dags för den årliga officiella utdelningen av stipendier till Kiviks Scoutkårs minne. Tre fanfarer ljöd för mottagarna som i år är, KAIF F-15 lag, Kiviks Simklubb och Södra Skånes Scoutdistrikt. KAIF flickornas tränare Richard Lundberg berättade om hur pengarna ska användas för att förstärka lagkänslan och Staffan Nordström informerade bland annat om simklubbens framgångar. I pandemins tecken hade representanter för scoutdistriktet valt att inte komma.

Utöver att blåsa fanfarer underhöll Simrishamns musikkår med taktfulla marscher och svängiga toner, som Kiviks polkan och YMCA. På ordförande Jan Nilssons uppmaning avslutads Kivik lyser med en femte och sista fanfaren till musikkårens ära.

Klicka på bilderna så blir de större!

   

   

   

Publicerat i Okategoriserade | Kommentarer inaktiverade för Kivik lyste

Bostadsförsörjningsprogram

Förslag till Bostadsförsörjningsprogram, riktlinjer för bostadsförsörjning för Simrishamns kommun 2021–2025, är föremål för samråd mellan 31 oktober 2020 – 2 januari 2021.

Remissvar skickas till mailadress: registratorsbf@simrishamn.se, märk med Dnr SBN 2019/1076.

I Kivik finns en planreserv på ca 70 bostäder. Planarbete pågår under 2020 för tre områden. Intill Kiviks hotell, fruktodlingen intill Fiskebäck och sydväst om Kiviks stora väg. Mer information finna att hämta i Samhällshandling Bostadsförsörjning på, bland annat, sidan 11.

Kungorelse_BFP

Samradshandling_Bostadsforsorjning

 

Publicerat i Okategoriserade | Kommentarer inaktiverade för Bostadsförsörjningsprogram

Ärtsoppa

Vår planerade ärtsoppkväll med besök av Carolina Alesmark skjuts fram pga. pandemin! 

Publicerat i Okategoriserade | Kommentarer inaktiverade för Ärtsoppa

Möte ang. trafiksituationen

Bifogat finner ni, både den presentation som gavs vid work shop angående trafiksituationen i Kivik, samt en sammanställning av synpunkter som kom från byinvånare via, bland andra, de två deltagarna från Kiviks Byalag.

I presentationen finns bl.a. trafikmätningar gjorda 2020 i olika delar av Kivik.

Nästa steg blir en verkstad till våren.

Presentation på workshop MM-plan 6 okt

Sammanställning synpunkter dialoggrupper 6 okt

 

Publicerat i Okategoriserade | Kommentarer inaktiverade för Möte ang. trafiksituationen