Kivik jazzar loss!

Många lockades av de jazziga tonerna på båtklubben i fredags kväll, men Corona pandemin begränsade antalet till 50 medlemmar i Båtklubben och Byalaget. Vi som var där njöt av den medryckande musiken, trevligt sällskap och strålande väder. Svalornas svirrande lyckades inte överrösta JAZZIT som  bl.a. spelade ”Dr Jazz”. Till de medryckande tonerna av ”We’ll meet again” gick det inte att sitta still längre så vi tog oss en svängom i sensommar kvällen!

   

Publicerat i Okategoriserade | Kommentarer inaktiverade för Kivik jazzar loss!

Aktuella skrivelser till myndigheterna juli 2020

Byalaget har skrivit till kommunen och ansökt om en badbrygga för badplattan på norra hamnpiren. Idag finns två trappor, som vid höga vågor och lågt vattenstånd är svåra att klättra upp på, speciellt för lite äldre människor.
Kommunen har svarat att att de under semestertider inte kan svara på direkten, men har lovat att återkomma i höst.
Varjedags-badande har även diskuterat andra finansieringsmöjligheter, om kommunen mot all förmodan skulle avslå vår ansökan. 

Vi har även skrivit till Trafikverket om det olämpliga i att placera en stor bom i mitten av de anlagda broarna på den nya cykelbanan mellan Kivik och Ravlunda. Vi förstår anledningen till placeringen – för att förhindra fordonstrafik, men vill att man undersöker möjligheten till andra lösningar. Trafikverket har svarat att de ska försöka hitta andra hinder.

Den tredje kontakten har vi haft med Polisen angående de periodvisa höga hastigheterna på riksväg nio genom byn. Polisen meddelar att  den 15/7 stod ATK vagnen uppställd här. Medelhastigheten var 34.38 km. 16 överträdelser mellan 48,1 och 65,2. 679 fordon passerade under tiden 16.00 – 21.00.
”Problemet” med ATK-vagnen är att man kan minska hastigheten i god tid, om man är uppmärksam på upplysningsskyltarna, som finns i anslutning till vagnen.
Vi föreslog att man skulle ha icke förvarnad hastighetskontroll under kortare tider, utspridda under dygnets alla timmar.   

Publicerat i Okategoriserade | Kommentarer inaktiverade för Aktuella skrivelser till myndigheterna juli 2020

Piratenskolan-hur gick det sedan?

Byalaget lade ut ”stödlistor” i tio affärer och näringsställen i byn, vilka samlades en den 11 juni. Medlemmarna i Byalaget hade även möjlighet att digitalt ge sin support till Byalaget.

Vid sammanräkning fanns 198 namn på listorna och tio hade svarat digitalt. Det finns cirka 900 hushåll i Kivik.

Grevlunda-Vitaby Byalag skrev även under appellen.

Appellen och listorna lämnades på kommunen den 12 juni.

Nu hoppas vi att politiken fattar kloka beslut beträffande Piratenskolan i Kivik!

Publicerat i Okategoriserade | Kommentarer inaktiverade för Piratenskolan-hur gick det sedan?

Appell för Piratenskolan

Som tidigare meddelats, pågår en intensiv verksamhet i Kivik för att minimera konsekvenserna av BUNs 10-miljonersbesparing för Kiviks och Sankt Olofs skolenheter.

Stödlistor finns utplacerade i byns affärer och styrelsen har författat en appell, vilka ska överlämnas till BUN på fredag den 12 juni klockan 12.

Nedan hittar du appellen!
Appell-2020-06-09

Publicerat i Okategoriserade | Kommentarer inaktiverade för Appell för Piratenskolan

Nyhetsbrev

Det första Nyhetsbrevet i Byalagets historia kommer här med bl.a. den glädjande nyheten att det blir KIVIK SWINGS även i år.

OBS! Obligatorisk anmälan med begränsat antal platser.

Hoppas att vi ses!

Nyhetsbrev 2020-06-09

Publicerat i Okategoriserade | Kommentarer inaktiverade för Nyhetsbrev

Besparingar på skolområdet

Som framgått av den lokala pressen har BUN fått ett besparingsuppdrag på 10 miljoner, en besparing som ska göras på skolorna och/eller i Kivik och Sankt Olof. Förvaltningen har utrett fem alternativ, som ska föreläggas och beslutas av BUN.

Remisstiden går ut den 12 juni och Byalaget kommer att lämna en skrivelse innehållande vår syn på Piratenskolan och därmed utvecklingen för byn Kivik. 

Byalaget har också lagt ut ”stödlistor” i affärerna i byn, där du kan skriva ditt namn och därigenom visa ditt stöd för vårt fortsatta arbete för byn. Listorna kommer att lämnas till BUN den 12 juni.

Byalagets skrivelse kommer att publiceras här inom kort! 

Publicerat i Okategoriserade | Kommentarer inaktiverade för Besparingar på skolområdet

Kris för Piratenskolan i Kivik?

Elevantalet i Kivik och Sankt Olof är minskande. Därför har Utbildningsförvaltningen i Simrishamn arbetat fram ett beslutsunderlag till politikerna, som förvaltningschefen informerar om på tisdagen den 26 maj!

Detta är en viktig fråga för både Kiviks och Sankt Olofs byar och människorna som bor här!

Om man har faktakunskaper kan man påverka – kom på mötet!

Se bifogad inbjudan!
Piratenskolans föräldraförening har öppet hus 2020-05-26

Publicerat i Okategoriserade | Kommentarer inaktiverade för Kris för Piratenskolan i Kivik?

Byablad nr 2 2020

Här finns en länk till Byablad nr 2.

Publicerat i Okategoriserade | Kommentarer inaktiverade för Byablad nr 2 2020

Vårhälsningen uppskjuten

Tyvärr måste vi meddela att den traditionsenliga Vårhälsningen på Kivik, Kristi Himmelfärds afton, är uppskjuten på grund av Corona pandemin. Vi återkommer med information om när bland annat den formella stipendieutdelningen till Kiviks Scoutkårs minne, och invigningen av Glädjebärare ska ske.

Publicerat i Okategoriserade | Kommentarer inaktiverade för Vårhälsningen uppskjuten

Kartfolder

Här finns en länk till Kivik Turisms fina kartfolder över Kivik med omnejd.

Folder, sv, 2020.webb

Publicerat i Okategoriserade | Kommentarer inaktiverade för Kartfolder