Stipendium

Sök stipendium från nyinstiftad fond

Kiviks Scoutkårs minne

Scoutkåren i Kivik har tvingats avveckla sin verksamhet men kommer att leva vidare i form av fonden Kiviks Scoutkårs minne.

Syftet med fonden är att främja barn- och ungdomsverksamhet i Kivik med omnejd.
Ideella ledare är de som näst efter familj och skola har den största möjligheten att påverka barn och ungdomar och därigenom bidra till en positiv samhällsutveckling. 

Från fonden kan delas ut stipendier för verksamhet som syftar till att stödja, stärka och utveckla ideell ungdomsverksamhet, till exempel genom ledarutbildning och verksamhet som syftar till erfarenhetsutbyte, lärande över gränser eller liknande. Stipendium kan också delas ut till enskild individ för att utvecklas i sitt engagemang för sin förening eller för personlig utveckling.

Stipendium kan alltså erhållas såväl av enskild ungdom som av ledare eller förening. Stipendier är skattebefriade. Den totala stipendiesumman är i år på maximalt cirka 100 000 kr, som kan fördelas på en eller flera sökande.

Ansökan till fonden ska göras på Ansökningsblankett. Det ifyllda formuläret mejlas till jankivik@outlook.com tillsammans med eventuella bilagor. Obs! var noga med att ordentligt förklara och motivera din ansökan. Sista ansökningsdag 2020 är 1 mars.

Ansokningsblankett_stipendium 2020

Välkommen med din ansökan!

Byalaget på Kivik