Ärtsoppa 2021-11-24

Som traditionen påbjuder serverade Byalagets flinka styrelsemedlemmar en vällagad ärtsoppa till både kunskapstörstande och soppsugna medlemmar i Byalaget.

Före soppan informerade Thomas Johnsson och Dafvid Hermansson om organisationen ”Samverkan för Hanöbukten”, en paraplyorganisation för forskare, företag och kustråd från Simrishamn till Valje.

Därefter  informerade Josefine Larsson från Marint Centrum i Simrishamn om senaste forskningsrön kring Hanöbukten och det arbete som utförs på Marint Centrum.

Anders Andersson, kustråd i Kivik har sedan våren 2021 haft en försöksodling utanför hamnen i Kivik med marina kolonilotter. Där har odlats en lokal alg, rörhinna, som smakar alldeles utmärkt som krydda till exempelvis pasta. Det gavs även smakprov på goda tångarter.

Under 2022 erbjuds intresserade bybor att via Vuxenskolan lära sig mer om marina kolonilotter, både teori och praktik, i form av att bygga och sköta sin kolonilott och sedan till hösten tillaga goda anrättningar med ”blå” mat. Intresserade kan kontakta jankivik@outlook.com !

         

          

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.